Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

79 000 får varningsbrev från Konsumentverket – "Oerhört fult att ge sig på 80- och 90-åringar

79 000 personer kommer att få ett brev med en varning från Konsumentverket.
Varningen är riktad till äldre personer som äger skog eller jordbruksmark. Den gruppen utgör nämligen måltavla för oseriösa försäljare.

Annons
Konsumentverket har skickat ett varningsbrev till 97 000 äldre personer som äger skog eller jordbruksmark.

"Vi har märkt att en del företag riktar in sig på just äldre personer som har skog eller jordbruksmark. Det kan vara både telefonförsäljare och säljare som knackar på hemma hos folk. Säljarna kontaktar dem med syfte att sälja på dem något, för att sedan hänvisa till att de är företagare när de vill ångra sitt köp. Men ska varan eller tjänsten användas privat räknas man som konsument och lagens regler om ångerrätt gäller", säger Magnus Karpe, jurist på Konsumentverket, i ett pressmeddelande.

Konsumentverket har reagerat kraftigt på att telefonförsäljare riktar in sig just på äldre personer.

"Det är oerhört fult att ge sig på 80- och 90-åringar som inte är företagare och sälja på dem företagsabonnemang. Därför vill vi nå den här målgruppen och berätta för dem att de inte alls behöver gå med på att de köpt något som företagare, bara för att de kanske äger en bit skog eller jord", säger Magnus Karpe.

Normalt informerar Konsumentverket visa sina webbplatser eller via sociala medier. Här känner man sig tvingade att skicka ut ett brev till 79 000 personer. Det visar hur allvarligt Konsumentverket ser på problemet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons