Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 kvinnor i Grangärde lär sig självförsvar

I regi av ett nytt projekt i Grangärdebygden kommer 25 kvinnor i trakten att på söndag den 6 november delta i en kurs i självförsvar. Utbildningen hålls på Tallmogården i Sunnansjö.

Annons

– Vi är en kärngrupp med fem kvinnor som har startat projektet Kvinna i Grangärdebygden. Projektet finansieras med integrationspengar från kommunen och som Nyhammars Folkets husförening ansökt om och beviljats, säger Lotta Jansson.

25 tjejer och kvinnor i åldrarna från 12 år och upp till 50 år har anmält sig till självförsvarskursen.

– Tanken är att vi ska köra ett prova på-tillfälle nu på söndag och vill man sen fördjupa sig i självförsvar så kan man anmäla sig hos instruktören, som har utbildningar i Ludvika, upplyser Lotta Jansson.

– Projektet riktar sig i första hand till kvinnor boende i Grangärdebygden, men vi utesluter ingen som vill delta. Projektet gör alltså ingen skillnad på varifrån man kommer eller om man har uppehållstillstånd eller liknande, fortsätter hon.

Självförsvarskursen blir första egentliga arrangemanget som projektet har, men enligt Lotta Jansson kommer fler träffar att hållas under de veckor som återstår av 2016.

– Tanken är att deltagarna ska forma projektet, det vi tillsammans är intresserade av och nyfikna på ska vi försöka hinna med. Förhoppningsvis kommer vi på kuppen att lära känna nya vänner och bygga nya kontaktnät.

Mer läsning

Annons