Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika turism får beröm

Annons

- Satsning på turism är en avgörande faktor för tillväxt och sysselsättning inom en kommun. Ludvika kommun har en turismstrategi och är därför en förebild, hävdar Eva Hedenström, vd i Föreningen Turism i Sverige.

Kommunens turistansvarige, Håkan Rosén, blir naturligtvis mycket stolt över uppmärksamheten.

- Vi satsar målmedvetet på produktutveckling. Det är av stor vikt att vi kan stötta olika typer av evenemang som ger kommunen en positiv bild.

- Ludvikafesten är väl kanske det bästa exemplet på detta, menar Rosén.

Att varannan kommun i landet inte lägger ned något större engagemang i att utveckla sin turism finner Eva Hedenström anmärkningsvärt.

- Ett stort engagemang i turismfrågorna är en grundläggande förutsättning för att den lokala turism-en ska kunna utvecklas.

- Detaljer som goda parkeringsmöjligheter, offentliga toaletter och en bra och lättillgänglig turistinformation bidrar till positiva turistupplevelser, betonar Hedenström.

När det gäller dessa detaljer så borde Ludvika tätort ligga bra till.

- Visst är det så och vi försöker hela tiden att utveckla detaljerna. Inte minst via internet där vi ska vara så bra och tydliga som möjlighet för de som vill nå oss, berättar Håkan Rosén.

Många som arbetar med turist-frågor vet att det finns såväl sysselsättning och inte minst skatteintäkter att hämta hem på området.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons