Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika lämnat i sticket

Annons

Då hårda slag under årens lopp drabbat Ludvikaregionen har de socialdemokratiska regeringarna inte varit till någon hjälp.

Det började med att Palme- regeringen smet ifrån att hjälpa Fredriksberg när Billerud lade ner fabriken där. Regeringen borde ha förstått det som landstinget inte förstod när de ville visa sig duktiga och skaffa jobb och förlade nya tvätten till Fredriksberg.

Det var ingen lösning för Fredriksberg och en förfärligt dålig investering för landstinget. De dumdristiga misstagen fortsatte med sveket mot Grängesberg. Men det verkliga dråpslaget gav infrastrukturminister Ulrika Messing när riksvägens omläggning slopades. Det är ett grundläggande misstag både för landet och för Ludvikaregionen. Jag menar att det beror på regeringens och LO:s felaktiga politik som gjort slut på pengar som skulle investerats i infrastrukturen.

Riksvägsfrågan fullbordar förstörelsen av Ludvika centrum, som tidigare på ett oreparabelt sätt skadats av de misslyckade utlokaliseringarna från Skatteverket och Vattenfall. Dessa misstag har gjort stadens centrum kulturellt naket och butiksmässigt livlöst.

Efter dessa bravader borde inte sossarna få en enda röst i Ludvika, men jag har träffat personer som tänker röstar på sossarna som straff så att de själva tvingas förvalta det konkursbo de skapat.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons