Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika kommun har lägsta sjukfrånvaron

Annons

- Det är riktigt bra siffror. När vi som arbetsgivare räknar ut all sjukfrånvaro så motsvarar det 25 dagar per anställd. Då ska man ha i minnet att Ludvika har ett högt ohälsotal där den genomsnittliga sjukfrånvaron var 52 dagar.

- Men vi har en bra bit kvar till det mål vi satt upp, säger Pettersson som bedömer det som en omöjlighet att få bukt med all sjukfrånvaro.

- Det viktiga är att vi kommer till rätta med den ohälsa som vi som arbetsgivare är ansvarig för. Vi ska ha bort belastningsskador och stress-sjukskrivningar. Noll når man aldrig för vi har förkylningar, magsjuka, influensa och annan sjukfrånvaro som inte har med arbetet att göra, säger Pettersson.

Personalchef Inger Nyström bedömer att kommunen i mars nästa år har hela bilden av 2006 klar.

- 2005 års sjukfrånvaro på 5,97 procent gör oss bäst i länet.

- Vi är med i ett projekt vi kallar arbetsfriska Dalarna. Vi började 2001 att systematiskt arbeta med sjukfrånvaron och då satte vi upp att som mål halvera den till 2008. Då hade vi 35 dagar och alltså skulle målet bli 17,5 dagar.

- Det tror jag blir svårt att nå på de två år som är kvar men att vi kommer att förbättra oss jämfört med 2005 års siffror är jag övertygad om, säger Nyström.

Att sjuktalen ändå är så höga beror på att kommunen har ett flertal anställda som har tidsbegränsade sjukersättningar i olika form och är sjukskrivna under mycket lång tid, det belastar också statistiken.

- Att vi kommit så långt beror på att vi arbetar på bred front. Sedan 2002 har vi haft en rehabsamordnare anställd. Förvaltningarna har haft i uppdrag att arbeta med rehabilitering.

- Vi har också det kommunala projektet revanschen och samarbetsprojekt rörlighet för ökad hälsa tillsammans med ABB, Samhall och landstinget.

-Allt tillsammans visar att det lönar sig att arbeta för en friskare kommun, säger Inger Nyström.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons