Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciatåg besökte servicehem

Annons

Redan tidigt på luciadagen samlades lucia Linda Kristiansson med tärnorna Frida Wärman, Therese Larsson, Emma Olsson, Linnea Wärmedal, Matilda Karelius och Emmelie Nygårds samt spelmannen Sverre Hansson.

Första anhalt för luciatåget var att besöka de gamla på Bompabacken i Transtrand. Därifrån fortsatte de till Lima och två framträdanden på vårdhemmet och på servicehemmet i Skålmogården.

-Det blev rentav litet allsång och en mycket mysig stämning. Och tjejerna var ju väldigt duktiga sångare, så det lät så fint, berömde Sverre Hansson som på sitt försynta och finkänsliga sätt ackompanjerade sången med dragspelstoner.

Sverre, 70, var för övrigt ute med luciatåg för 59:e året i rad!

Luciatåget drog vidare till Malung där man lussade för lunchgästerna på restaurang Grönland. Vidare besöktes de gamla på Kringlan, vårdhemmet/sjukstugan samt Orrmyrgården. Det fina luciatåget rörde många till tårar och många minnen väcktes till liv.

Luciatåget hann knappt hämta andan innan det var dags för dagens största framträdande, på kvällen inför en nästan fullsatt Malungs kyrka.

Förutom luciatåget och Sverre medverkade här flera duktiga sångare och musiker. Åke Edvinsson ledde kören. Anne Lindström sjöng och vidare spelade Magnus Karlsson, Eje Malmén och Åke Edvinsson. Kyrkoherde Lars Häggberg ledde den stämningsfulla luciahögtiden.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons