Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia drog fullsatta kyrkor i Malung och Transtrand

Annons

Malungs lucia Johanna Henriksson med tärnor och musikern Sverre Hansson inledde lucia redan under dagen då de besökte olika ålderdomshem och vård- inrättningar i kommunen. Luciatåget inleddes med ett besök på Bompabacken i Transtrand och sedan gick färden vidare till Skålmogården i Lima, Kringlan, Malungs vårdcentral och Orrmyrgården i Malung. På samtliga ställen bjöd man de gamla på fin underhållning där nu Sverre Hansson var med och spelade dragspel för 59 året.

På kvällen blev det sedan traditionellt luciafirande i Malungs kyrka som var fullsatt och här medverkade också Sverre Hansson, kyrkoherden Lars Häggberg och Åke Edvinsson med kör.

I Transtrands kyrka var Linnea Bäck från Norra Brändan i Transtrand årets lucia. Hon hade med sig barn och ungdomar från Sälen och Transtrand samt musiker från trakten. Komminister Anna-Lena Moberg fanns också med och hon berättade om luciafirandet. Barnkören, Litrakören och en del andra körsammansättningar medverkade också i kyrkan som var fullsatt till sista plats.

Både i kyrkan i Malung och i Transtrand blev det mycket fina och uppskattade framträdanden.

Luciorna med följe spred verkligen ljus i vintermörkret.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons