Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF vill samarbeta med miljökontoret

Annons

Orsa LRF-avdelning anser att ett närmande i synsättet på regler och bestämmelser inom miljölagstiftningen kan utmynna i ett gott förhållande mellan jordbrukarna och miljökontoret.

Det var vid sitt årsmöte som Orsa LRF-avdelning diskuterade den brännande frågan om de olika åsikterna med miljökontoret. Årsmötet har förståelse för att de tjänstgörande tjänstemännen utsätts för påtryckningar, dels från jordbrukarna och dels från miljöaktivisterna. Däremot anser årsmötet att det känns mycket orättvist när jordbrukarna får skulden för tjänstemännens dåliga arbetsförhållanden.

Orsa LRF-avdelning har av den anledningen tagit initiativ till ett samarbete med miljökontoret, med förhoppning att missförhållandena kan redas ut och att miljökontorets arbete sker på ett mer nyanserat sätt. En träff har redan hållits och LRF-avdelningen anser att det då framkom att det finns ett stort avstånd i tankesättet mellan de två aktörerna.

Vid årsmötet konstaterade Orsa LRF-avdelning med tillfredställelse att det stora medlemsantalet håller i sig. Mötet var också välbesökt och vid fastställandet av verksamhetsplanen gjordes många inlägg. bland annat fastställdes att en fältvandring ska hållas till sommaren, liksom en grillfest på Näsudden.

Det blev stora förändringar i styrelsen och till ny ordförande valdes Erik Sundin. Övriga i styrelsen är Tore Forsgren, kassör, och omvalda ledamöter blev Madelene Nisén och Anita Boman Daniels medan Håkan West nyvaldes.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons