Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovar snö i Säfsen

Annons

- I år ökar vi dessutom kapaciteten för snöläggningen med hela 20-25 procent för att garantera bra skidåkning och längre säsong.

- Vi breddar också pistområdet och bygger ut det populära barnomådet, Filuriland, säger vd Christer Rosén förhoppningsfullt inför säsongstarten.

I Säfsen Alpin finns sex liftar med en kapacitet på 7 500 personer i timmen och 15 pister.

- Nu går vi från noll till hundra procents beläggning på torsdag i nästa vecka. Nu kör vi det nya snöläggningssystemet för fullt och jag törs garantera att vi får snö så det räcker till garantin, fyra pister och tre liftar. Vi har producerat rätt så mycket snö redan nu och väderprognosen ger oss fem dagar till att tillverka mer snö på. Vi har aldrig varit så väl förberedda, säger Rosén.

Säfsen Resorts fastighetsbolag Herrgården vid Säfssjön AB:s köp av fackens stugbyar i Fredriksberg är klar i och med att 30-miljonersaffären vunnit laga kraft i Fredriksberg.

Säfsen planerar för fullt för en 66-miljonersinvestering. Hos Närings- och teknikutvecklingsverket (Nutek) handläggs en ansökan om statligt stöd på 16,5 miljoner kronor.

- Vi för en diskussion i positiv anda. Vi ska lämna ett fördjupat beslutsunderlag med budgetofferter till Nutek i mars, säger Rosén som hoppas på ett positivt beslut.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons