Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louise Bäcke blev Moras Lucia

Annons

Det blev blomster, kramar samt en och annan lyckotår i ögat, innan Louise förstod vidden av det som hänt.

- Det känns roligt och chockartat, log Louise.

Hon var överraskad. Louise hade inte förväntat sig att hon skulle bli vald till årets Lucia.

De övriga i Luciagänget; tärnorna Nathalie Forsberg, Sofia Hansson, Annika Löfberg, Lisa Huntley, Malin Jonsson och Emma Runberg, deltog i den gemensamma glädjen.

Mamma Margareta fixade snabbt fram perfekt dukning och tilltugg under matsalsens vackra ljuskrona och Louise var självklart medelpunkten i sällskapet kring bordet.

Louise och hennes sex tärnor har blivit ett sammansvetsat gäng som tränat och träffats tiotalet gånger inför de kommande uppdragen.

- Människor har kommit fram både i affärer och på stan med glada tillrop om att de har sett oss i tidningens Luciareportage, konstaterade Nathalie och Annika.

Under söndagens uppvaktning gav Louise och de övriga i tjejgänget även ett smakprov på sin sångförmåga och framförde en av Lucisångerna i stämmor. Enligt närvarande expertis intygades att årets Luciauppsättning har extremt bra röster.

Närmast väntar ett uppdrag av inofficiell karaktär för medlemmarna i Lions Club i FM Mattsson Arena den 12 december.

Den 13 december på aftonen är det traditionell Luciahögtid med kröning i Mora kyrka. Direkt efter kyrkohögtiden åker Luciagänget till Orsa och sjunger för svenska junior-VM-laget i ishockey, som är på träning.

Dessutom väntar ytterligare några annorlunda uppdrag. Den 17 december ska Lucia med följe delta i ett världsrekordförsök på Tomteland med målet att slå rekordet i Luciafölje. Tysk tv är på plats och spelar in.

Den 25 december deltar Luciagänget vid invigningen av Junior-VM i ishockey i Mora kyrka. Den begivenheten ingår i samma program som en konsert med världens främsta tolkare av en speciell stämma inom Wagners operor, Anna Larsson från Vattnäs.

Louise berättade att hon bara en gång tidigare varit Lucia, och det var i klass fem på mellanstadiet.

Uppdraget som Moras Lucia innebär också att Louise får ställa in några träningar med innebandylaget KAIS/Mora, där hon spelar med i seniorlaget. I lördags var hon med förde laget till seger i Linköping.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons