Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lösning för gårdarna

Annons

Kommunala fritidsgårdar finns i dag i Björbo, Dala-Floda, Mockfjärd, Djurås och Gagnef. Men under hösten har öppethållandet varit begränsat. Gårdarna i Dala-Floda och Djurås har varit öppna en dag i veckan och gården i Heden, Mockfjärd, har hållits öppen två dagar i veckan.

När frågan nyligen diskuterades i kommunfullmäktige konstaterade Kjell Andersson att socialnämnden inte vill öppna går-darna med mindre än att de har kvalificerad bemanning, det vill säga utbildad personal.

Nu har nämnden tillstyrkt ett förslag från arbetsutskottet om att omvandla en tjänst på 40 procent av heltid samt timresurser motsvarande 60 procent av heltid till en heltidstjänst som fältassistent och fritidsgårdsansvarig.

-Vi har gjort bedömningen att det är lättare att rekrytera utbildad personal till en heltidstjänst, samtidigt som en sådan lösning ger verksamheten en tydlig struktur och bättre stabilitet, vilket är viktigt inte minst för ungdomarna, säger nämndbasen.

Han påpekar att duktiga ledare har stor betydelse för verksamhetens popularitet.

-Vi är på väg mot en lösning, men tyvärr tar det tid. Till hösten hoppas vi dock kunna hålla samtliga gårdar öppna i önskad utsträckning. Till dess ska vi försöka att med hjälp av timanställd personal öka öppethållandet, säger han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons