Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönnebacke tar över Saxenborg

Annons

Lönnebacke, som bor i Säter, kommer under veckan att gå sida vid sida med Wik.

I jobbet ingår sedan att vara chef för två anställda, diverse timvikarier och framför allt att få gäster till anläggningen.

Ordförande Ann Borres Back berättar att 14 personer sökte tjänsten.

Varför valde ni Tommy Lönnebacke?

- Han var bäst. Han har erfarenhet av IOGT-NTO, eget företag, erfarenhet av säljverksamhet och är en duktig entreprenör. Vi behöver en allsidig person.

Får han fria tyglar att utveckla Saxenborg?

- Ja, han får helt fria tyglar, även om styrelsen sätter ramarna. Men inom dem är han väldigt fri. Vi är ett team; personal och styrelse. Verksamheten är ju inte så stor, så det är lätt att jobba tillsammans.

Borres Back anser själv att anläggningen har kapacitet för många fler gäster än vad man har i nuläget. För att locka fler är man sedan årsskiftet medlem i Svenska turistföreningen (STF), vilket innebär att man finns med i den årligt utkommande förteckningen över vandrarhem.

- Det ger en större marknadsföringsingång. Jag ser med tillförsikt på framtiden.

NLT skrev i november om hur polismyndigheten i somras hittade brister i Saxenborgs pappersexercis. Något som enligt Borres Back nu är åtgärdat.

- Det där var bara formalia och allt är nu helt klart.

Lönnebacke ser fram mot att få axla ansvaret som ny bas för anrika Saxenborg.

- Det blir en utmaning och jag tycker det ska bli jättespännande att få jobba med Saxenborg, säger han till tidningens medarbetare.

- Jag har ju hållit på med fiske och friluftsliv under många år och känner att jag har mycket att tillföra just på den biten. Här finns en fantastisk natur där vi kan erbjuda våra gäster olika fina upplevelser.

Lönnebacke avslöjar vidare att han har fiskat i Grangärde med omnejd sedan han var ett år gammal och att han har en hel del goda vänner i bygden.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons