Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönediskriminering - toppen på ett isberg

Annons

Svar till Laila Edholm,

den 14 juni:

Jag har alltid inbillat mig att Landstinget Dalarna är en politikerstyrd organisation. Det var i egenskap av partimedlem (s), inte som tjänsteman, som jag anmälde landstinget till Jämo.

Nu får Jämo undersöka om man följer sin egen jämställdhetspolicy; lika lön för lika arbete.

Eftersom min kritik var politisk hade jag förväntat mig ett svar från någon ansvarig politiker, gärna från den högst politiskt ansvarige, Alf Johansson. Det hade varit intressant att höra de ideologiska motiveringarna.

Alla ska veta att den lönediskriminering som har drabbat länssjukvårdschefen bara är toppen på isberget inom Landstinget Dalarna.

Det är pinsamt att planeringschefen på order från högsta ort, försöker blanda bort korten genom att skylla på byråkratin.

Alla vi som har jobbat länge i landstinget vet att det som sker på högsta tjänstemannanivå bestäms på direkt order från den politiskt ansvarige.

Det finns också högt betalda tjänster som inte tillsatts på meriter utan genom partimygel. Vi inom s-föreningen på Falu lasarett har alltid bekämpat den typen av röta. Tyvärr så har vi oftast talat för döva öron.

Hade man lyssnat mer på oss, hade våra opinionssiffror legat på en högre nivå än det bottenrekord vi har i dag. Tyvärr så är många anställda rädda för repressalier.

Vi inom s-föreningen på Falu lasarett kräver att våra s-politiker tar det politiska ansvaret och omedelbart åtgärdar den rådande lönediskrimineringen.

BENGT HOLMQUIST

Mer läsning

Annons