Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalrevyer med kvalitet!

Annons

Heder och ära åt alla dessa entusiastiska amatörskådespelare som år efter år offrar sin fritid för att förgylla andras tillvaro med glitter och glam samt tillspetsade skämt om lokala problem.

Nu tog Björbogänget time out i år men de kommer säkert igen.

Hjalmars Örebrorevyer är lokala men deras skådespelare är väl proffs? Proffsiga uppsättningar tjänar säkert som sporrar för de mindre lokalrevyerna.

Man kan väl spåra gnällbältets Hjalmar i Viby med Bjursingen, Gagnsingen Floa och andra med självkritisk kärlek framförda lokala karaktärer.

Nåväl! Lördag den 11 februari hade Grycksbos 11 premiär och jag var där. Ända sedan koltåldern från andra världskrigets dagar fick jag följa revymakandet genom mina föräldrars och senare min farbrors engagemang i Grycksbos revyamatörer.

Man må förlåta mig att jag blev väldigt nostalgisk där i min bänk. Jag kände igen min far och farbror Sigurd i Bosse Antonson. Alla primus motorer och textskrivare samt utmärkta kuplettsångare!

Dåtidens primadonna Gun Boström i nutidens Gunilla Hammar.

Spexaren och temperaturhöjaren Michael Rapp med Fritz (Frille) Hedberg. Albin Thunström var NTO:s pianist som följde de agerande med blicken medan händerna löpte över tangenterna.

Tekniska hjälpmedel som mikrofoner och spotlights fanns inte förr. Därför var det enkelt för revyensemblen att turnera med revyn till närbelägna metropoler som Bjursås, Vintjärn och Falun. Det var bara att plocka med lämpliga kulisser, lite rekvisita och instrument - hyra Lundvalls buss och dra.

Tänka sig och begrunda, det gör...

...LARS B

Mer läsning

Annons