Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokaler fylls i centrum

Annons

För ett år sedan köpte Dalecarlia Fastighets AB lokaler längs Borganäsvägen, mellan Stationsgatan och Bygatan, i centrala Borlänge. Under en tid har skyltfönstren stått öde och inte sett inbjudande ut.

Men nu fylls de med verksamhet. På kort tid har fyra nya hyresgäster etablerat sig längs Borganäsvägen. Bland annat en facklig organisation, ett företag som säljer kontorsmöbler, ett fastighetsserviceföretag och en "antennfirma".

Tommy Bäck, förvaltare vid Dalecarlia Fastighets AB, säger att man arbetat medvetet för att hyra ut lokalerna.

Naturligtvis är det av vikt för företaget, som är ett dotterbolag i HSB-koncernen, att inte stå med tomma lokaler. Bäck menar att det också är bra för centrum. Tomma skyltfönster är inte attraktiva och är knappast något som ger ett bra intryck.

-Vi är ny fastighetsägare och har jobbat på att få hyresgäster och har lyckats bra. Vi har lyssnat på behoven och anpassat lokalerna efter dessa, berättar Tommy Bäck som nu har en lokal kvar att hyra ut.

Detta då en butik, som fortfarande har kontrakt flyttat till ett annat läge.

Fastigheten som sådan har också rustats.

- Vi har gjort ett fasadlyft och bytt fönsterpartier. Det blir fräschare utåt gatan.

För att fylla fler tomma lokaler i stan tror Bäck att det krävs nya lösningar:

-Mycket av framtiden tror jag är att flytta ner tjänsteföretagen i markplan och bygga bostäder uppe. Men framtiden får visa.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons