Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löften vänder hemåt

Annons

- Jag frågade Hanna om hon kunde tänka sig att ställa upp och medverka i en hjälpkonsert för oss och det kunde hon, säger Ann-Marie Stålberg, mamma till Hanna Ekström och sekreterare i Lions Club Hedemora Idun som arrangerar konserten.

Hanna Ekström fick motta Hillevi Martinpeltos musikstipendium 2002 och Karin Hellqvist fick göra detsamma 2004. Tillsammans med Hanna Lindblom som också är från Hedemora är Karin Hellqvist en del av gruppen Triol. Hon ingår dessutom i gruppen Galgahraun som vann tävlingen Musik direkt för några år sedan. Hanna Ekström har flera år varit en del i Lunakvartetten.

Alla tre går de på musikhögskolan i Stockholm och när de fick förfrågan om att sätta upp en konsert i Vasakyrkan i Hedemora bestämde de sig för att ta sina studiekompisar till hjälp.

- Vi blir ett blandat gäng från musikhögskolan och operahögskolan. Bland annat kommer barytonen Anton Eriksson som sjöng på Nobelfesten i höstas att vara med, säger Hanna Ekström.

Konsertkvällen kommer att innehålla ett varierat program med bland annat folkmusik, klassiskt och jazzpop.

Intäkterna från konserten går till Iduns hjälparbete runtom i världen och Hanna Ekström tycker det känns bra att kombinera nytta med nöje.

- Det känns kul att komma hem och spela i Hedemora samtidigt som det är bra att vi kan kombinera det med att hjälpa Lions. De behöver ju alltid få in pengar, säger hon.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons