Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LO som maktfaktor

Annons

Inför "risken" att svenska folket väljer en borgerlig regering i höst har flera LO-förbund aviserat att det kommer att bli bråk under nästa års stora avtalsrörelse.

Transports ordförande säger att det blir strid nästa år om det blir en borgerlig regering. "Det kan bli konflikt och om man kallar på Transport så kommer vi att gå ut".

Handels ordförande varnar för att alliansen " ska tänka sig för väldigt noga". Övriga LO-förbundsföreträdare uttalar sig på liknande sätt.

Av detta kan man förstå att det är LO som fortsättningsvis ska bestämma hur politiken ska utformas. Sossarna har alltid suttit i knät på LO.

Maud Olofsson är irriterad över tonen från LO och säger: "Svensk fackföreningsrörelse måste faktiskt respektera demokratiska val. Är det så att svenska folket vill ha en alliansregering, då har svenska folket bestämt det. Det ska inte fackliga organisationer överpröva".

Dags för en borgerlig regering med ambitionen att sätta LO på plats och dags för LO att ägna sina krafter åt rent fackligt arbete.

HUBBA

Mer läsning

Annons