Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusning för Gästis

Annons

Bara för ett par veckor sedan (24/10) gick Davidsson ut i tidningen och menade att läget var spänt. Senast 1 november skulle ansökningspapper vara insända till Skolverket om att skolan även i framtiden ska få välkomna elever från övriga landet.

Eftersom runt 85 procent av utbildningens elever i dag hämtas utanför kommunens gränser skulle det vara rena dråpslaget för utbildningen, men även ekonomiskt för skolområdet, om det skulle bli ett slut med riksintag.

Därför kom SHR:s kvalitetssäkring av utbildningen mycket lägligt.

- Vi kommer att komplettera vår ansökan med kvalitetssäkringen, säger Lars Davidsson till tidningen.

SHR är en central branschorganisation som smäller högt i sammanhanget. Så sent som i fredags fick Davidsson det glädjande beskedet. Efter omfattande studier kvalitetssäkras Gästis fem år framåt.

- Vi fick oerhört fina vitsord. Nu är vi med i en exklusiv skara.

Lars Davidsson berättar att Gästis därmed är en av 15 hotell- och restaurangutbildningar som kvalitetssäkrats. Då ska man ha i åtanke att det totalt finns 130 liknande gymnasieutbildningar i landet. I och med det här höjs även skolans elever i rang. Det blir sannolikt lättare för eleverna att få jobb efter utbildningens slut.

- Jag hoppas det här kommer att betyda mycket. Att branschen på det här viset rekommenderar till fortsatt riksintag i Leksand.

Än återstår dock en hel del innan det här med fortsatt riksintag för Gästis är klart. Skolverket ger ett utlåtande till regeringen framåt vårkanten. Regeringen i sin tur lämnar det slutgiltiga beslutet hösten 2006.

Mer läsning

Annons