Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liza är den som bärs hem oftast

Annons

Bland vuxenböckerna är det alltså Marklund som håller greppet om sina läsare. Den här gången med titeln Asyl.

Dan Browns Da Vinci koden är fortfarande gångbar liksom ytterligare en Marklund, Den röda vargen.

De tre titlarna lade beslag på "medaljerna" när man tittade över utlåningssiffrorna.

På det hela taget tycks det vara spännande läsning - gärna av svenska författare - som tilltalar den läsande Ludvikabon mest, eftersom resten av bibliotekets tio-i-topp upptas av följande författare och titlar i fallande skala:

Näckrosträdet (Elsie Johansson), Bortom sanningen (Anne Holt), Tjuvarnas marknad (Jan Guillou), I skuggan av ett brott (Helena Henschen), Ett förvridet sinne (Minette Walters), Död i Garnethill (Denise Mina) och Paranoia (Gretelise Holm).

I Grängesberg - berättar Helene Lis - läser man gärna fackböcker. I varje fall verkar det så av ut- låningsstatistiken.

Här noteras stor efterfrågan på Energisparboken av Peter Wärme (!) och ortens hundägare lär sig att umgås med sina fyrfota vänner med hjälp av hundpsykologen Anders Hallgrens Hundens gyllene regler.

Works i praktiken av Ruth Witkin tillhör också de volymer som knappast är några hyllvärmare på biblioteket i Grängesberg.

De yngsta låntagarna har sina pålitliga favoriter, framgår det av statistiken.

Barbro Lindgrens Max-böcker håller fortfarande fint och Sven Nordqvists Findus är lika populära hos de uppväxande bokmalarna. Det gäller också Totte- och Mulle Meck-böckerna och Arne Norlins Här kommer-böckerna om brandbilen, polisbilen och ambulansen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons