Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livstids fängelse för dubbelmord

Annons

En 32-årig man som dödat sin flickvän och sin mamma dömdes på fredagen av Södertälje tingsrätt till livstids fängelse för mord.

Han ska också betala 172 000 kronor i skadestånd till offrens anhöriga.

Mannen har erkänt att han först dödat sin flickvän och därefter sin mamma. Han misstänkte våren 2004 att flickvännen var otrogen och han började därför kontrollera henne. Han undersökte flickvännens mobil och spionerade på hennes bilresor och arbetsplats.

I slutet av oktober i fjol orkade inte flickvännen längre med mannens svartsjuka utan gjorde slut. Det fick 32-åringen att må riktigt dåligt och tappa besinningen.

På morgonen den 3 november åkte han hem till flickvännens lägenhet i Sollentuna. Där band han fast henne till händer och fötter och dödade henne med ett 20-tal knivhugg.

Efter dådet åkte mannen hem till sin mamma i Södertälje som var handikappad och rullstolsbunden. Han kvävde henne till döds genom att hålla sin arm runt hennes hals och den andra handen över hennes mun och näsa.

Han säger att han dödade mamman för att hon skulle bli ledsen när hon fick veta att han mördat flickvännen. Avsikten var att 32-åringen efter de båda morden skulle ta sitt eget liv men han orkade inte fullfölja sin plan. Han greps när han var på väg mot Huddinge sjukhus.

TT

Mer läsning

Annons