Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarlig skadegörelse i väntkurer

Annons

Det var en städerska som på torsdagsförmiddagen upptäckte att elkablarna till bland annat en takfläkt slitits loss från en dosa.

-De strömförande ledningarna hängde lösa i väntsalen och hade någon kommit åt dem hade det kunnat sluta mycket olyckligt, säger Frimodig.

Det här är bara den senaste i en serie av skadegörelser i väntkurerna. På relativt kort tid har fönster, dörrar, bänkar, väggar och tågtidsdisplayer åsamkats skador för mycket stora belopp.

För bara ett par veckor sedan målades kurerna om och det dröjde bara några dagar innan någon eller några personer klottrade på väggarna. En del av klottret var utformat som hot mot en kommunanställd och polisen dokumenterade det som framtida bevis.

I förra veckan eldade någon tidningar i busskuren och i tågväntkuren har någon slitit lös dörrstängaren och slagit upp dörren så att dörrfönstret lossnat.

-Vi har haft ambitionen att snygga till kurerna så att alla resenärer, både ungdomar och vuxna, ska ha rejäla skydd mot väder och vind. Men nu överväger vi att ta bort kurerna och ersätta dem med enkla vindskydd. Kostnaderna för reparationer är alldeles för stora, säger gatu- och va-chefen.

Han vill vädja till dem som utfört skadegörelsen att upphöra med ofoget innan de ertappas och blir ersättningsskyldiga eller i värsta fall vållar sig själva eller andra allvarliga skador.

-Dessutom vill jag uppmana allmänheten att vara uppmärksam och hjälpa oss att få stopp på skadegörelsen. Alla föräldrar bör, innan det är för sent, ta upp det här med sina ungdomar, uppmanar Jan Frimodig.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons