Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv i gamla tingshuset

Annons

Senast i förra veckan flyttade fastighetsägaren Anders Skoglund hit sitt kontor från Smedjebacken.

-Ännu har jag inte hunnit lära mig att hitta här men det är verkligen fina lokaler, särskilt de på bottenvåningen, säger Christina Evertsson som sköter kontoret åt Skoglund och är företagets ansikte utåt.

Evertsson sitter på första våningen med utsikt mot Storgatan. Granne på våningsplanet är företaget Your Time Solutions, som också flyttade hit i förra veckan.

-Ja, det här gick lite hastigt och lustigt, jag startade ju i lokaler vid Nya Ågatan (i Morgårdshammar) i september. Men så fick jag tips om att de här lokalerna var lediga och slog till. De har ett bättre läge men hyran är högre, konstaterar Ulrika Brandt.

Tidigare i höstas skrev NLT om Ulrika Brandt som var en av 20-talet kvinnor som blev arbetslösa när bemanningsföretaget Personec Group lämnade Ludvika i somras. Brandt beslutade sig för att starta eget inom samma bransch som Personec; att erbjuda företag att sköta deras löne- och ekonomihantering.

Hon tog in de gamla arbetskamraterna Kicki Lindell och Lena Karlsson på timmar. Nu jobbar de halvtid och Ulrika Brandt hoppas kunna erbjuda dem heltid från årsskiftet. Själv jobbar hon avsevärt mer än heltid redan nu.

-Vi gör en del jobb på uppdrag av Personec och det funkar bra. En stor kund är på väg in och ytterligare tre på gång, säger Ulrika Brandt som ser framtiden an med tillförsikt.

-Här har vi cirka 90 kvadratmeter och fem, sex personer skulle väl få plats här. Sedan finns det ytterligare någon ledig lokal i huset om vi skulle behöva det.

På bottenvåningen finns Securitas sedan 1 februari 2004 och i fjol somras flyttade tre anställda vid Advokatfirman Glimstedt med Olof Riesenfeldt i spetsen in i den återstående tomma delen i entréplanet där man förr hittade tingssal 1 och 2 med biutrymmen. Längst upp i huset finns två lägenheter som båda är uthyrda.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons