Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Det klagar dalfolket mest på

Om den begagnade bilen eller den fasta telefon inte fungerar kan det lätt ge upphov för irritation. Enligt ny statistik är det just detta som Dalarnas konsumenter klagar mest på.

Annons

Den vara som Dalarnas konsumenter klagar mest på är begagnade bilar.

Undersökningen från konsumentverket visar att allt fler konsumenter klagar på hantverkstjänster och köp av begagnade bilar. Statistiken är uppdelad på varor och tjänster och bygger på drygt 121 000 klagomål som kom in förra året.

Den vara som Dalarnas konsumenter klagar mest på är begagnade bilar. Tjänsterna som skapar mest irritation är fast telefoni fölt av hantverkartjänster.

Läs även (Plus): Försäljningen av begagnade bilar backar i Dalarna – Minskar mest i hela landet

- Att anlita en hantverkare eller köpa en begagnad bil ligger i topp är inte konstigt. Att anlita hantverkare hör till de dyraste tjänster vi köper privat, och att köpa en begagnad bil är en av de dyraste varorna vi köper. Det är säkerligen en av anledningarna till att klagomålsstatistiken ser ut som den gör år efter år, säger Ellen Gräfnings, konsumentjuridisk rådgivare på Falu kommun, i ett pressmeddelande.

Det går dock att göra något för att undvika de vanligaste fällorna, konstaterar hon.

– Ju mer man som konsument tar reda på i förväg, ökar chanserna för ett lyckat köp. Som konsument gäller det att sätta sig in vad som kan gå fel när man köper den här typen av tjänster och varor. Förutom att de är kostsamma kan de även vara komplicerade. Att själv ta reda på mer i förväg skapar förutsättningar för att lyckas med sitt köp, och man kan gärna ta kontakt med konsumentvägledaren i sin kommun för värdefulla tips och råd.

Här nedan är dalabornas vanligaste klagomål gällande varor och tjänster förra året:

Dalaborna klagade mest på begagnade bilar.

En stor andel av de klagomål som kom in från Dalaborna gällande tjänster handlade om fast telefoni.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons