Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa vann 35 000 kronor

Annons

- Det har blivit en dundersuccé. De två tidigare åren har vi haft 6000 personer på torget. Nu var det fler, kanske 7 000, konstaterar centrumledaren Mathz Ångman.

Innan vinnarna drogs underhöll den populäre trubaduren Roger Zackrisson med julsånger. Eldar brann och det var allmänt gemytligt och förväntansfullt i publikskaran.

Upplägget är att den som handlat i någon av Moras butiker fått kuponger. Ju mer man handlat för, desto fler kuponger. Inför årets dragning har 50 000 kuponger delats ut.

Lisa Swahn hade åtta av dem. När tredjepristagaren Maj-Britt Eriksson, som fått presentkort för 9 000, och andrapristagaren Anneli Hägerman, som fått presentkort värda 18 000, var det dags att dra namnet på den som skulle få det "största paketet".

Roger och Mathz hade lite svårt att tyda namnet på kupongen, men med gemensamma krafter enades de om: Lisa Swahn. Hon kom snabbt upp på scenen och fick glädjestrålande 35 000 kronor i presentkort som hon får att spendera i Moras butiker.

- Man tror inte det är sant. Sannolikheten för att vinna är inte så stor, sa Lisa, som jobbat på Konsum tidigare, men som nu har vikariat på ett boende för autistiska barn.

Hon har inga problem med vad hon ska göra för pengarna.

- Jag har inte börjat julhandla än, så det blir väl till att handla en hel del julklappar.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons