Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköpings universitet bäst på stöd

Annons

Linköpings universitet är bäst på att ge studenterna hälsovård och karriärvägledning, visar Högskoleverkets jämförelse.

Universitetens och högskolornas uppgift är inte bara utbildning och forskning. De ska också erbjuda stöd i form av studie- och karriärvägledning och hälsovård. Men hur bra stödet är varierar kraftigt, visar Högskoleverkets granskning.

Bäst på studentstöd är Linköpings universitet. Där är ledningen engagerad, nyantagna studenter får en bra introduktion och universitetet utbildar studentkårerna för att säkra ett bra studentinflytande, enligt utvärderingen.

På andra plats kommer universiteten i Lund, Göteborg och Umeå samt Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm och Högskolan i Halmstad. Alla fem har till exempel bra samarbete med näringslivet och andra externa parter för att ge studenterna karriärvägledning.

De tekniska utbildningarna vid universiteten i Linköping, Lund och Umeå har också metoder för att fånga upp studenter som börjat halka efter. Annars är Handelshögskolan i Stockholm och Högskolan i Skövde några av de få som arbetar med detta "early warning system" över hela lärosätet.

Högskoleverkets granskning omfattar 39 universitet och högskolor.

TT

Mer läsning

Annons