Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda rekryterar dalfolk

Annons

Linda Johansson är uppvuxen i Borlänge, men har under sitt verksamma yrkesliv jobbat en hel del utomlands i länder som USA, Luxemburg och Förenade Arabemiraten.

Numera bor hon återigen i Sverige, dock i Malmö varifrån hon sköter sin och pojkvännens gemensamma firma vars affärsidé är att ordna jobb inom servicesektorn åt skandinaver i andra länder.

Flera utländska företag anlitar deras tjänster, bland annat flygbolag och kryssningsrederier, och en av de tyngsta kunderna är flygbolaget Eithad Airways från just Förenade Arabemiraten.

- Jag har själv jobbat som flygvärdinna där och tog kontakt för att höra om de var intresserade av skandinavisk personal, berättar Linda.

Och intresserade var de.

- Svenskar och skandinaver är väldigt eftertraktad arbetskraft i hela världen. Vi anses som plikttrogna, serviceinriktade och talar dessutom bra engelska.

Så här långt har Linda ordnat jobb åt runt 130 personer och ryktet om hennes firmas tjänster sprider sig.

- Fler och fler hör av sig och inte sällan är det släkt till de jag redan hjälpt som hör av sig med förfrågningar om jobb, berättar Linda som nu söker ännu fler dalmasar och kullor att marknadsföra utomlands.

- Jag ska försöka ordna så vi kan genomföra intervjuer vid arbetsförmedlingen i Borlänge någon gång under mars, avslutar hon.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons