Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda kröntes till lucia

Annons

- Va, blev det jag, sa en överraskad luciakandidat då Jan Kapla offentliggjorde resultatet av omröstningen som hade samlat drygt 550 röster.

- Så kul och hedrande att få vara lucia. Det blir ett roligt minne, sa den nyvalda lucian då hon samlat tankarna.

Luciakröningen, som för andra året hölls vid hembygdsgården, blev en välbesökt tillställning där Jan Kapla talade och krönte lucia. En luciakör under ledning av Åke Edvinsson sjöng in den rätta stämningen med ett axplock av lucia- och julsånger i lite annorlunda arrangemang.

Kröningshögtiden avslutades med att kören tillsammans med luciaflickorna sjöng luciasången.

På tisdag, luciadagen, kommer lucia och tärnor tillsammans med den dragspelande evige stjärngossen Sverre Hansson att få en hektisk dag. Då ska de först besöka vårdhemmen i Transtrand, Lima och Malung och sedan medverka i en offentlig luciahögtid i Malungs kyrka på kvällen.

Om Malungs nyvalda lucia kan berättas att Linda är född och uppvuxen i Malung. Stolta föräldrar är Anette och Bengt-Olov. Hon har två yngre syskon, Marielle och Julia.

Linda är 18 år, tog körkort i somras och går sista året i gymnasiet i Malung, på det naturvetenskapliga programmet.

- Jag siktar på en utbildning inom vården. Drömmen är att bli läkare om mina betyg räcker, annars något inom bioteknik, säger Linda som har biologi och kemi som favoritämnen i skolan.

Efter gymnasiet planerar hon först ett sabbatsår, att jobba ihop en reskassa och göra en längre resa till Thailand och Australien under minst ett par månader.

Linda är en sportig tjej som gillar att träna på gym och att spela fotboll. I år har hon genomfört Tjejklassikern med Vasaloppet, Vansbrosimningen, Vätternrundan och Lidingöloppet i tjejernas egen versioner.

På fritiden gillar hon också att umgås med sina kompisar och givetvis med pojkvännen Axel.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons