Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limarallyt engagerar nästan alla i Lima

/
  • Limarallyt. På lördagen arrangeras Limarallyt för 32:a gången och det är en folkfest i Limaskogarna för alla motorintresserade.

Annons

- Vi räknar med upp mot två hundra startande i årets Limarally -LBC-rushen- och det är en mycket bra deltagarsiffra med bakgruden av den vinter vi haft säger Lars Stengårds i organisationskommittén.

Rekordåret 2004 hade Limarallyt 228 deltagande ekipage och taket när det gäller antalet deltagare har man satt till 250 men dit kommer man således inte att nå denna vinter.

- Den här tävlingen är mycket stor i Limabygden och den engagerar i stort sett hela bygden säger tävlinsgledaren Per-Arne Oscarsson som varit tävlingsledare i stort sett alla år sen starten.

- Befolkningen i Lima är också fantastisk att ställa upp och hjälpa till kring rallyt och vi har ett stort antal funktionärert under tävlingsdagen men många har också arbetat mycket hårt under en stor del av året för att rallyt skall bli en bra tävling säger Per-Arne Oscarsson.

Och ett bra arrangemang är utan tvekan Limarallyt och det har också de senaste åren utsetts till landets bästa rallytävling och det har blivit något av en folkfest i Lima som engagerar hela bygden.

I samband med att Limarallyt genomförs är ett stort antal mindre vägar runt Lima avstängda under tävlingen och sammanlagt är det cirka 20 mil vägsträckor som berörs och halva den sträckan utgörs av specialsträckor som till antalet är fem och resten är så kallade transportsräckor. Start och målplats ligger som vanligt vid Ungärde skola i Lima.

Under tävlinsgdagen räknar arrangörerna med att ett par hundra personer finns engagerade som funktionärer och vid en av sträckorna kommer liksom tidigare Venjans motorklubb att hjälpa till. Det har man förresten gjort de två senaste åren.

Vi kan i sammanhanget också nämna att första Limarallyt arrangerades 1976 och sedan dess har man aldrig behövt ställa in rallyt och under de 32 år som Limarallyt gått har man dokumenterat sig som ett av de bästa motorarrangemangen i landet och allt är dukat för en motorfest i Limaskogarna på lördag.

Mer läsning

Annons