Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lima laddar för Björnskall

Annons

-Intresset är stort. Hittills har 140 jägare anmält sig för att delta och ännu går det att anmäla sig, fram till kommande månadsskifte, säger Börje Cedeskog, förvaltare vid Lima besparingsskog som organiserar björnjakten.

I fredags kväll hölls ett informationsmöte i Lima. Fler än 100 intresserade hade mött upp. Conny Björklund från Orsa visade film och delgav sina erfarenheter av björnjakter.

Börje Cedeskog och Per-Arne Oscarsson från björnjaktskommittén i Lima informerade om praktiska detaljer för dem som vill delta i jakten, som ska genomföras under två dagar, helgen 26-27 augusti.

Alla som har jakträtt på Lima besparingsskog eller som är medlemmar i något älgjaktlag i Lima får delta i björnjakten. Det finns totalt cirka 600 älgjägare i Lima och björnjaktsarrangörerna har räknat med att minst 200 kommer att delta i björnjakten. Någon begränsning av deltagar-antalet finns inte.

-Syftet med jakten är uteslutande att ta tillvara det stora intresset för rovdjursjakt, och erbjuda möjlighet till björnjakt. Intresset har ju ökat i takt med att rovdjursstammarna ökat. Besparingsskogen har ansetts vara bäst lämpad att organisera en stor björnjakt, säger Börje Cedeskog.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons