Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillebror kammar hem pokalen

Annons

I alla tider har Borlänge och Falun varit rivaler. På samma sätt som två syskon bråkar om leksaker, bråkar Falun och Borlänge om vilken stad som är snyggast och bäst.

En sak är säker i kampen mellan ärkerivalerna: Falun kan klassas som en stad, det kan inte Borlänge.

I Falun rör sig människor på gatorna dagtid. Det är en ovanlig syn i Borlänge, som ser ut som en sliten småstad i det forna Östtyskland, samtidigt som Falun glittrar med hoppbackarna och Kristine kyrkas tinnar och torn.

Det som dock gör mig till en stolt Borlängebo är inte hur staden ser ut eller hur mycket folk som rör sig på gatorna, utan musiklivet. Borlänges musikliv överträffar det mesta och nya band blomstrar och slår förr eller senare igenom.

Frågan är om Falun kan utmana Borlänge på den punkten. Det finns nog ingen plats i Sverige som har spottat ur sig så mycket bra musik som Borlänge. Här finns alla möjliga musikstilar, från orkestermusik till heavy metal.

Borlänge är som ett Mekka för musikfantaster.

Nog för att det finns bra band från Falun också. Falun slår oss på fingrarna i det mesta, men nu är det lillebror som kammar hem pokalen.

Men precis som syskon så tycker man om varandra ändå trots allt bråk och tjafs.

Olle Hägg

Olle bor och pluggar i Borlänge. Han spelar i popbandet The Royalties, som förhoppningsvis snart spelar i Falun. Se dem då!

Mer läsning

Annons