Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Likgiltigt, statligt verk

Annons

Man kan inte undgå att förvånas över Vägverkets agerande i riksvägsfrågan. I en artikel i NLT den 30 november lägger vägdirektören skulden för att ingenting händer på kommunen. Det kan vara rätt i sak men det märkliga är att Vägverket tycks vara helt likgiltigt i sakfrågan om hur problemet ska lösas.

Hur kan den ansvariga instansen för Sveriges vägnät vara likgiltig för om en viktig riksväg går genom en viktig tätort eller passerar utanför?

Tidigare har Vägverket varit helt överens med kommunen, länsstyrelsen, Banverket och andra berörda instanser att alternativ fyra är den riktiga och enda möjliga lösningen. Men efter att ett hundratal villaägare och den inkompetenta sosseregeringen sågat av den lösningen, därför att regeringen hade gjort slut på pengarna, har frågan helt plötsligt blivit olönsam och Vägverket har tappat intresset.

På andra håll i landet satsas det miljarder på bättre trafikföring, men på denna ytterst viktiga förbindelse i Mellansverige genom Bergslagen, mellan Gävle och Göteborg har man inte råd med en miljard kronor. Vart har förnuft och kompetens tagit vägen?

I artikeln talas det om att bredda vägen mellan Grangärdeavfarten och Gräsberg för att öka hastigheterna, men man har ingen uppfattning om att trafiken ofta tvingas stoppa fem gånger vid genomfarten genom Ludvika!

Som kronan på verket anges i artikeln att "ett oenigt fullmäktige" beslutade förorda alternativ fyra. Det kan jämföras med att en "svikare" från ett parti kan förändra landstingets ledning helt demokratiskt!

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons