Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika trovärdig som en 30-kronorssedel

Annons

Nyligen handlade en artikel i tidningen om hur Dalarnas kommuner bryter mot LSS-lagen. En utredare från länsstyrelsen var förvånad och såg väldigt allvarligt på det hela.

Det som förvånar mig som funktionshindrad är att inte Hedemora kommun räknas till de som bryter mot lagen.

I Hedemora gäller praxis, policy, facket, regelverk och kommunförbundet i första hand. Därefter kommer avtal och överenskommelser (rätt enkelriktade), lagar och förordningar, vilka inte alls efterlevs.

Allt detta tycks någon som helt anonymt kallas "Uppifrån" kunna ändra när som helst. I sista hand kommer brukarnas eller de funktionshindrades önskemål, vilka oftast tycks gå direkt i papperskorgen.

Uppifrån, jag vet inte vem det är, gjorde år 2005 en insats mot mina personliga assistenter, vilken i fortsättningen begränsat min tillvaro.

För att jag ska minnas detta målade jag en sten gul där Långgatan börjar vid Stora Torget, en ganska naiv demonstration. Den kan dock tjäna som en påminnelse till alla brukare att inte lita på kommunen.

Man kan förmoda att det är "Uppifrån" som lämnat uppgiften till länsstyrelsen, om att Hedemora följer LSS-lagen. "Uppifrån" är lika trovärdig som en 30-kronorssedel.

JAN HANSSON

Mer läsning

Annons