Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF stöttar sjuka barn

Annons

-Vi vill vara med. Det ligger nära vår verksamhet. Barndiabetes är ett stort hälsoproblem som inte uppmärksammas tillräckligt. Vi vill med det här ge sjukdomen ett ansikte.

När ordförande i Barndiabetesfonden, Johnny Ludvigsson, besökte LIF här förleden gjorde han ett starkt intryck.

- Forskning visar att kroppens immunförsvar är mer i obalans i dag än förr.

Vad som utlöser sjukdomen är det egentligen ingen som vet. En förklaring kan vara att vår alltmer hygieniska tillvaro gjort att kroppens immunförsvar istället för att försvara kroppen istället riktar in sig på ett "inbördeskrig" mot de egna insulinproducerande cellerna. När alla celler dödats finns det ingen återvändo. Det finns helt enkelt inget botemedel och det finns inget sätt att förebygga sjukdomen.

- Barnen och deras anhöriga lever ständigt med oron att de inte ska få i sig rätt insulinmängd, säger Johnny Ludvigsson.

Att omkring två barn om dagen insjuknar i diabetes i landet tycker Håkan Åman är skrämmande.

-Som opinionsbildare har vi möjlighet att lyfta fram sjukdomen.

LIF kommer även fortsättningsvis att visa informationsfilmer på mediakuben i samband med matcher. Vidare kommer fondens logga att finnas på spel-arnas matchtröjor samt att Lions kommer att samla in pengar i samband med matcher i Ejendals Arena.

Håkan Åman har en dröm.

- Drömmen vore att kunna arrangera en barndiabetesgala i arenan. Ett arrangemang som på sikt är fullt rimligt att förverkliga, avslutar Håkan Åman.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons