Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidl söker personal

Annons

Butiksbygget intill Kupolen pågår för fullt och närmar sig slutskedet. Den tyska lågpriskedjan söker nu också personal. Förutom två chefsbefattningar ska 15 personer anställas på deltid.

Dörrarna slås upp i sommar och i samma hus får även den pizzeria som fanns i det hus som revs inför bygget, nya lokaler.

Facket har under våren haft en hel del att göra med Lidl, på andra håll i Dalarna. Ombudsman Daniel Andersson befarar att det kommer att bli samma diskussioner i Borlänge:

- Det har varit strul med anställningar. De har avslutat provanställningar på ett fult sätt.

Facket reagerar också mot att kassapersonalens hastighet mäts:

- Det är något jag aldrig hört talas om på annat håll. Det leder till onödig stress. Man ska klara 45 varor på en minut. Ligger man under gränsen kan man bli inkallad och bli tillsagd att skärpa sig.

Daniel Andersson menar att provanställningarna på sex månader kan bli riktiga "skräckmånader", då allt är nytt och man dessutom har tidspressen på sig. Något annat facket kritiserat är att det bara funnits ett omklädningsrum för personalen.

- De säger att de kan organisera arbetet så att kvinnor och män inte byter om samtidigt. Men det kan de inte.

Vilken personalpolitik företaget kommer att tillämpa i Borlänge återstår att se. Men Daniel Andersson antar att den blir samma som på övriga orter.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons