Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna i Dalarna i extrainsatt möte – stödjer Björklund och kritiserar Olsson

Dalarnas Liberaler ger partiledare Jan Björklund sitt fulla stöd.
Samtidigt riktar man en känga gentemot utmanaren Birgitta Olsson.
– Man kan klaga på timingen, kommenterar Bo Brännström, ordförande för L i Dalarna.

Annons

Bo Brännström, Liberalernas ordförande i Dalarna är kritisk till Birgitta Olssons timing.

Med drygt ett år kvar till nästa val och ett halvår till Liberalernas lendsmöte deklarerade EU-parlamentarikern Birgitta Olsson att hon utmanar Jan Björklund om partiledarposten.

Med anledning av detta valde Bo Brännström, ordförande för L i Dalarna att kalla till ett extrainsatt styrelsemöte under fredagen.

– Media jagade mig under hela dagen igår, men då hade jag ingenting att säga. Sedan ville även partisekreteraren och Jan Björklund veta vår inställning, berättar Bo Brännström.

Efter mötet valde Dalarnas liberaler att ge sitt odelade stöd till den nuvarande partiledaren.

– Det är viktigt för partiet att stöka bort den här typen av personstrider för att få fram politiken. Man kan klaga på timingen. 2015 hade varit en vettig tid att byta, likaså 2019, säger Bo Brännström och fortsätter:

– Birgitta Olsson har många vänner men också fiender.

Nu ställer Bo Brännström det liberala hoppet till en ny politisk plattform som ska fastslås på partiets landsmöte 17-19 november i Västerås.

– Egentligen så återgår vi, och det glädjer mig mycket, till en politik som inte riktar sig mot att maximera väljarstödet utan istället jobbar för att lösa problem för medborgarna.

Exakt hur den nyrenoverade politiken konkret ska se ut vill dock Brännström inte kommentera i nuläget.

– Det som kommer är ett rättspolitisk progra, ny sjukvårdspolitik och ett program för integration och flyktingpolitik. De är inte tagna och offentliga än, men det kommer att komma innan landsmötet, kommenterar Bo Brännström.

Mer läsning

Annons