Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leve levande musik!

Annons

Som vanligt bjöds den månghövdade publiken på en blandad konsert med både solister, grupper och stora orkestrar. När så här unga musiker spelar, så ska det finnas en och annan falsk ton och ett och annat misstag, det är ju sådant man lär sig av. Men jag undrar om inte årets konsert höll ännu lite högre klass än den brukar.

I vilket fall som helst spelade och sjöng eleverna så fint att många anhöriga säkert fick lyckotårar i ögonen. Konserten flöt på bra utan för långa uppehåll under omgrupperingarna. Tänk om någon "bara" kunde lösa problemet med att de uppträdande bara syns för ett litet fåtal i de höga bänkarna. Då hade upplevelsen blivit fulländad.

Modigast av alla var solisterna, Madeleine Westblad och Ellinor Nilsson med sina ljuva röster, Sonja Back på gitarr och Andreas Sålder med sina fina dragspelstoner. Nytt för i år var en klarinettensemble och en stråkkvartett. Charmigast av alla var, som alltid, nybörjargruppen på fiol, där flickorna, en del inte mycket större än sina stövlar, spelade Upp-och-nervisan samt Blinka lilla stjärna.

Men bäst av allt var alltså att det var levande musik, spelad av härliga barn och ungdomar som alla har chansen att få ett helt liv av härlig musik, till glädje både för dem själva och för andra. De som deltar i Musikskolans verksamhet, tränar ordentligt och har roligt har chansen att en dag kanske bli riksspelmän, proffsmusiker i dansband eller symfoniorkestrar och glädja många människor. För musik, det är glädje. Levande musik är många snäpp bättre än musik ur den bästa stereoanläggning och musiken lever i högsta grad i Älvdalen.

Konserten avslutades med några ord av kyrkoherde Heikki Kattilakoski, gemensam psalmsång och musik av skolorkestern.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons