Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart tror på framtiden

Annons

- Om vi ska tala om en politisk framtid för min personliga del, blir det fortsatt engagemang för Folkpartiet. Det är vad jag kan säga med säkerhet, förklarar Lennart Fremling, som vid folkpartiets länsnomineringsmöte i höstas blev petad från förstaplatsen på riksdagslistan.

- Jag hade räknat med att stå på förstaplats på vår lista. Men som bekant blev det ingen förstaplats för min del. Nu sitter jag kvar till valet och om jag inte skulle bli omvald fortsätter jag att engagera mig för folkpartiet. I vilken form det blir, får jag ta ställning till då det blir aktuellt, fortsätter Lennart Fremling.

Lennart Fremling är utbildad civilingenjör med examen i teknisk fysik vid KTH, Tekniska högskolan.

Intresset för samhällsfrågor är mångårigt, liksom engagemanget för Folkpartiet och uppdragen inom partiet.

Under 1970-talet var Lennart Fremling ordförande för Folkpartiet i Bromma och suppleant i styrelsen för Folkpartiet i Stockholms län.

Vid Trafiksäkerhetsverket arbetade Fremling åren 1975-1991 med främst fordonsfrågor. Till Borlänge blev det flytt 1978, och efter flytten var Lennart Fremling under några år ordförande i Folkpartiet i Borlänge och 1990-1994 ordförande i Folkpartiets länsförbund i Dalarna.

Då det gäller offentliga uppdrag var Lennart Fremling bland annat under många år ledamot av kommunfullmäktige, trafiknämnden och miljönämnden i Borlänge.

Riksdagsledamot för Dalarna har Lennart Fremling varit 1991-1998 och från 2002.

Fram till den senaste riksdagsperioden arbetade han som civilingenjör vid Vägverket.

- Tiden går. Det känns lite konstigt, säger Lennart Fremling om detta att fylla 60 år.

- Jag har varit van att vara yngst i många sammanhang. Nu är jag plötsligt bland de äldsta, konstaterar Fremling.

Klimatfrågan är den fråga Lennart Fremling arbetar mest med i riksdagen, där han är ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, suppleant i riksdagens EU-nämnd och suppleant i trafikutskottet.

Då det gäller engagemanget i miljöfrågor finns en direkt koppling till Fremlings naturintresse. Här kan nämnas fjällvandringar såvål sommar som vinter och övernattning i snö-grottor i Sarek på vårvintern.

Sommaren 2004 upptäcktes att Lennart Fremling hade cancer i bukspottkörteln, levern och skelettet.

Efter denna upptäckt fick Fremling behandling med cellgifter var tredje vecka.

Numera är det var fjärde vecka behandlingen sätts in och cancern har gått kraftigt tillbaka.

- För det mesta har jag fått min behandling på Karolinska. Efter behandlingen har jag kunnat ta bussen till riksdagshuset. Jag har klarat behandlingen bra och mitt riksdagsuppdrag har inte påverkats nämnvärt, berättar Lennart Fremling.

Födelsedagen tänker Lennart Fremling fira nu på lördag, den 14 januari. Det gör han med med öppet hus i bostaden efter klockan 14.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons