Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart tog rekord- fisk i Skommartjärn

Annons

Lennart Södergren, 75, trodde först att det var en groda som plaskade i vattnet.

Men grodan visade sig vara en rejäl regnbåge på 8,2 kilo - den största fisken som fångats i Skommartjärn.

Torsdagen började som vilken annan dag som helst. Lennart Södergren steg upp tidigt och kom som nästan alla andra dagar i veckan till Skommartjärn för att fiska.

Men den här dagen skulle bjuda på en stor överraskning. Innan lunch hade han hunnit fånga in den största fisken som någonsin fiskats i sjön.

- Jag trodde först att det var en groda. Men en grabb ropade att det var en fisk så jag kastade dit draget. Då nappade det direkt, berättar den lycklige rekord- fiskaren.

Lyckligtvis slapp Lennart kämpa med fisken. Så fort den bet fast i draget simmade den in mot vassen och höll sig kvar där.

- Då släppte jag spöet, drog ut håven och fångade in fisken. Jag passade på när den gick in i land för annars hade den dragit av linan, säger Lennart Södergren.

När jätten vägdes visade vågen otroliga 8,2 kilo.

- Det är största fisken vi har fått här någonsin, berättar Leif Larsson från Sellnäs fiskeförening.

Därmed raderades det tidigare rekordet från 1996 som Joakim Olofsson innehaft. Han fångade en bjässe som vägde drygt 7,3 kilo.

Det verkar inte vara brist på stora fiskar i Skommartjärn. Dagen efter rekordfångsten drog Harald Åkerstein, från Gylle, upp en regnbåge som vägde 6 kilo. Harald fick det lite kämpigare än Lennart eftersom han fick kämpa med fisken i en kvart innan han fick upp den ur vattnet.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons