Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenko snow cup för andra året i rad

Annons

En tålig publik på drygt tre hundra personer följde tävlingarna ochj de var mycket nöjda av vad de fick bevittna även om det blev ett uppehåll före finalerna som var i längsta laget.

Det är Dala-Järna snöskoterklubb och Hunflen fritid som arrangerar den här tävlingen och arrangemanget som sådant kräver stora idella insatser för att man skall kunna genomföra det.

- Vi har under tävlingsdagen ett 80-tal funktionärer i arbete men vi har arbetat hårt fär att ordna de yttre förhållandena så bra som möjligt och veckan innan har det verkligen krävts mycket arbete, säger Magnus Fagerberg en av eldsjälarna kring arrangemanget.

Tävlingsmässigt blev det också intressanta tävlingar med en del dalaframgångar (resultat finns på sporten) men framför allt har man fått en fin tävlingsarena i Hunflen.

- Vi kan säga att vi samkör skidåkning och skoteråkning i samma skidbacke och det har hittills fungerat perfekt.

- Vi är samma förening som driver slalombacken och skoterbanan och drar nytta av varandra. Annars brukar ofta skidåkare och skoteråkare komma i konflikt med varandra men det gäller inte i Hunflens anläggning, säger Magnus Fagerberg.

Trots den senaste tidens varma väder har man inte haft några problem då det gäller snötillgången i Hunflen och man har verkligen haft nytta av snökanonerna som gjort att man hade mycket fina förhållanden.

Magnus Fagerberg berättar att det är flera träningskvällar i veckan för skoteråkning och att man inte bara har skoterförare från närområdena utan helgerna kommer det från Stockholm i söder till Lycksele i norr.

- Den här tävlingen gav ett överskott förra året på cirka 20000 kronor och vi hoppas att det skall bli något liknande denna gång säger Magnus Fagerberg.

Och efter de två lyckade inledningsåren med det här arrangemanget siktar nu framåt för att göra den här skotertävlingen ännu bättre.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons