Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekterapin får stjärnbesök

/
  • En frizon. Dalarnas enda lekterapi finns på avdelning 34 vid Falu lasarett. Lekterapeuten Mats Hildén ser fram emot att hockeystjärnorna kommer på besök. På bilden syns även lekterapeuten Yvonne Olsson.  Foto: Mikael Forslund

Annons

- Det kommer att bli hur roligt som helst! Barnen här har redan börjat prata om det, säger lekterapeuten Mats Hildén.

Det är i samband med en match den 3 augusti mot Leksand Stars som några av killarna i stjärnlaget Icebreakers besöker lekterapin vid Falu lasarett. Och det är inte bara barnen som ser fram emot besöket.

- För killarna betyder det här jättemycket, det är inget snack om det. De känner verkligen att de uträttar något, säger Hasse Andersson som är pressansvarig för Icebreakers.

Att Markus Näslund och Jonathan Hedström kommer är klart, vilka andra spelare som följer med till Falun är osäkert. Men i hockeylaget Icebreakers spelar bland andra Tommy Salo, bröderna Henrik och Daniel Sedin och initiativtagaren Peter Forsberg.

- Jonathan är tatuerad över hela armarna. Vi var rädda att det skulle skrämma barnen, men det är tvärt om. Barnen blir helt tokiga när de ser honom!, säger Hasse Andersson.

Hockeyspelarna kommer att ha med sig leksaker till alla barn och Hasse Andersson lovar att de skriver autografer tills alla är nöjda.

För barnen blir det en stund att glömma bort cancer, blindtarm, diabetes. Mats Hildén räknar med att det kommer vara fler barn än de 22 som ligger på avdelning 34. De barn som ofta besöker lekterapin får en speciell inbjudan.

- Det här sätter verkligen guldkant på tillvaron. Att få spela pingis med några av de stora hockeyspelarna betyder mycket, säger Mats Hildén.

Mer läsning

Annons