Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksingar vid rodret på nyöppnad butik

Annons

När en finsk designjätte för lite mer än en månad sedan sjösatte en butik på Hjultorget så fick två "infödingar" möjligheten att stå vid rodret.

- Det är grymt kul att få vara med och starta upp det här i Insjön, säger den ställföreträdande butikschefen Sofie Gustafsson som tillsammans med butikschefen Stefan Persson, leksandsbo sedan barnsben, har ansvaret för driften av butiken.

Genom att de två har olika bakgrunder och erfarenheter så kompletterar de varandra bra. Stefan har varit anställd av hemköps-kedjan i 13 år och hunnit med att vara butikschef i Rättvik under ett par år. Sofie har utbildat sig inom formgivning och har alltid haft ett stort konstintresse.

När tidningen kommer på besök så håller Sofie Gustafsson och någa arbetskompisar på att ta hand om en gigantisk leverans av nya varor.

Hur har den första månaden varit?

- I början var det rörigt med alla nya varor och det är först nu som det börjar bli ordning och reda. Men det har varit grymt kul att få vara med och styra upp allt från början.

Stefan Persson stressar runt i butiken. Det är mycket som ska fyllas på och ses över i den ljusa och öppet inredda butikslokalen.

- Den första månaden har gått långt över förväntan. Området här har bra draghjälp av Clas Ohlson och det kommer att bli ännu bättre när hela infrastrukturen i området är klar. Än så länge är det ju fortfarande en byggarbetsplats på många sätt, förklarar han.

Vad saknar då det två butiksansvariga i området? Vilka nya grannar skulle de vilja ha?

- Någon form av volymhandel inom kläder, sport eller fritisprodukter. Inga dyra märkesaffärer i första hand utan butiker som kan erbjuda bra priser och lite större volymer, säger Stefan Persson.

Sofie Gustafsson håller med.

- Det behövs fler kompletterande butiker för att det ska bli ett brett utbud i området. Sedan ser jag gärna att det etableras ett riktigt bra lunchställe här också, avslutar hon.

PER KÄLLGREN

Mer läsning

Annons