Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandspartiet tar time-out

Annons

Debatt

Det här vill inte Lars-Erik Jansson (s) diskutera. I stället går han till motattack genom att anklaga oss för att vara stödparti till centern. Nu hade vi inte något alternativ till samarbetet med den borgerliga gruppen. Valteknisk samverkan har man föreslagit, men inte något annat samröre eller närmande till (s) och (v). På den punkten har man varit mycket tydlig, trots att vi inte är ideologiskt låsta.

Att få delta i den politiska gemenskapen med den borgerliga gruppen, gav oss ändå möjlighet att påverka frågorna redan på diskussionsstadiet.

Det borgerliga blocket erbjöd oss full delaktighet, inkluderande gruppmöten, trots att man klarade sig väl utan våra futtiga mandat. Att vi skulle stödja (c) i alla frågor är helt fel. Fiskodlingsfrågan är det senaste exemplet, konstmuseet ett annat.

Jansson menar att vi aldrig givit stöd åt (s) politik. Då undrar man, vilken politik? I senaste budgetdebatten gnällde Lars-Erik Janson som en gammal säckpipa, föreslog en sanslös skattehöjning för att lösa alla problem. Hans anförande var en fullständig svartmålning av framtiden och nutiden. Jag uttryckte då en stark oro för hur det ska gå för (s) om man tänkte gå till val med det budskapet.

Nej, jag har inte lyckats väcka den björn som verkar ha fallit i fullständig koma.

Vidare menar Jansson att Leksandspartiet endast skrivit två motioner och inte haft några egna idéer, eller egen politik. Fel det också.

Vi har nog skrivit fler än (s). Det är väl snarare så att vi med våra två mandat har fått större medial uppmärksamhet än socialdemokraterna genom åren. Men det är väl egentligen inte vårt ansvar att driva, initiera och leda oppositionspolitiken i Leksand?

Lars-Erik är sur på mig, men borde vara tacksam. Jag har försökt att vid flera tillfällen i debatten i fullmäktige göra honom uppmärksam på att (s) saknar strategi för att prestera konstruktivt motstånd mot centerblocket.

"Leksandspartiet har inte betytt något speciellt i politiken", slår slutligen Lars-Erik Jansson fast. Kan så vara, men frågan är: Hur bär man sig åt för att tappa en tredjedel av väljarstödet?

Är det ingen som hör larmklockorna? Det kanske är dags även för andra politiker att överväga en time-out....

JIMMY KARLSSON

Mer läsning

Annons