Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg trotsade elstängsel - rev tre lamm i Hedby

Trots strömförande stängsel tog sig vargen in i hagen och rev tre lamm och en tacka i en hage i Hedby, Djura. Varg har även siktats i närheten av en fårhage i Dådran, Rättvik.
– Vi har varit ute på båda platserna och satt upp lapptyg, säger Bert Eriksson, besiktningsman på Länsstyrelsen i Dalarna.

Annons

Varg har dödat får i Hedby, Leksand, och siktats utanför en fårhage i Dådran, Rättvik.

Det var i fredags förra veckan som djurägaren i Hedby, Djura, upptäckte att en varg rivit tre av hans lamm och en tacka.

– Djurägaren hade strömförande akutstängsel uppsatt men på något vis tog sig vargen igenom i alla fall, konstaterar Bert Eriksson, naturbevakare och besiktningsman på Länsstyrelsen i Dalarna.

Samma dag hörde dessutom fårägaren på fäboden Prästgårdarna strax utanför Dådran av sig och meddelade att en varg setts stryka omkring utanför en stor fårhage på en väg i Dådran.

– Vi har varit på plats både i Dådran och i Hedby nu och satt upp lapptyg i ett försök att hålla vargen borta från fåren, förklarar Bert Eriksson.

Man räknar med att ett lapptyg - vilket är ett rep med vimplar på - kan verka avskräckande för en varg i ett par veckor, innan vargen vänjer sig vid det.

Mer Leksansnyheter hittar du här

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

Mer läsning

Annons