Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vännerna hedrar Elin

/

Annons

När tidningen besöker klubben på måndagsförmiddagen så ligger klubbområdet och ridstallarna öde, det är tyst och bara plåttaken knäpper i värmen. En av dörrarna till stallet slår i vinden och på håll hörs fågelkvitter. Det känns som det bildligt och bokstavligt är en klubb i chocktillstånd.

Det har bara gått en dag sedan beskedet om den tragiska dödsolyckan där klubbmedlemmen Elin Stålberg avled på grund av sina skador.

Tina Larsson, ordförande i klubben, berättar att man har haft krisbearbetning för de personer som var med på plats och för de andra klubbmedlemmar som behövt någon att prata med.

- Vi kommer också att följa upp det mötet vi har haft, berättar Tina Larsson.

På klubbens hemsida finns en minnesbok upplagd för den omkomne klubbmedlemmen. Redan vid lunchtid på måndagen var det fyra fyllda sidor med minnesinlägg, alla vittnar om en glad och hjälpsam tjej som hade en stor talang för ridsporten.

- Minnesboken vi har antyder att hon var en enorm förebild och en stor talang. Boken har vi lagt upp både för att hedra henne, men också för att alla som vill ska kunna uttrycka hur de känner efter det som hänt, berättar Tina Larsson.

Verksamheten i klubben går just nu på lågvarv under semestern. Men aktiviteterna och tävlingarna kommer att fortsätta som vanligt.

- Vi kommer inte att lägga ned någon verksamhet eller fälttävlan. Och det hade inte hon velat heller.

Men säkerhetsarbetet pågår kontinuerligt i klubben och även på nationell nivå.

- Olyckan utreds av Ridsportsförbundet , detta görs för att tävlingarna ska kunna göras säkrare i fortsättningen.

Det är svårt att inte bli mycket berörd när man läser de många inläggen i minnesboken. Det är uppenbart att Elin Stålberg var en tjej som berörde många under sin alltför korta stund på jorden. På måndagskvällen ordnade även klubbmedlemmarna ett minnesmärke över sin saknade vän i klubbens lokaler.

Den tragiska olyckan till trots, så inträffade den när hon utövade den sport hon älskade mest av allt.

- Hon älskade hästen över allt annat på jorden och hon fick göra det hon äskade mest, säger Tina Larsson och fortsätter:

- Hon var en enastående talang och en förebild för såväl unga som gamla. Hon var alltid professionell med hästen. Det är en fantastisk människa som gått bort.

Leksands ridklubbs hemsida hittar du här

Mer läsning

Annons