Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägmöte lockade storpublik

/
  • Man ur huse. För eller emot förskottsinbetalningar av vägavgifter? Här en del av besökarna i Vasasalen  Foto: Christer Klockarås

Annons

Ett informationsmöte som rönte stort intresse. Drygt 100 personer hade tagit sig till Vasasalen. Ett möte som tillkommit efter protester och namnlistor angående det som beslutades vid årsstämman i mars. Under en femårsperiod ska nära fem mil grusvägar rustas för miljonbelopp. Att vara tvungen att förskottsinbetala vägavgifter har för många inneburit fakturor i storleksordningen tusentals kronor.

- Vi har inte gjort det här för att vara djävliga, sa styrelseordförande Tommy Lannemar, som menade att förskottsinbetala för flera år sparar stora summor på den administrativa sidan. Pengar som kan användas på ett bättre sätt. Styrelsen erbjöd sig också att ställa upp för avbetalningsplaner för de som tyckte fakturorna var i högsta laget.

Ann-Gret Olsson gick ganska hårt fram och krävde att det skulle utlysas extra årsstämma. Hon menade att det inte fanns beslut från stämman i viktiga frågor.

- Mycket anmärkningsvärt. Vem har tagit beslut att skicka ut fakturorna. Varför finns det inte i protokollet. Det finns inte en enda beslutsparagraf från stämman. Då är det allvarligt.

- Vi har följt stadgar och regler, sa kassören i föreningen Anders Åkerblom.

Vidare kritiserades bland annat informationen inför årsstämman och obetalda fakturor direkt till inkasso. Tommy Lannemar underströk att styrelsen gjort sitt bästa men att det fanns en valberedning.

- Det är bara att skicka iväg oss och in med nytt folk.

Extra stämma eller inte? Dagens 126 namnunderskrifter räcker inte, och är en extra stämma värt priset? Än är inte sista ordet sagt. Fortsättning följer närmast på torsdag då nästa informationsmöte hålls. Den här gången i församlingshemmet i Dala-Floda.

Mer läsning

Annons