Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man förvarade narkotika – döms nu till villkorlig dom med samhällstjänst

En ung man från Leksands kommun har dömts för narkotikabrott. Han förvarade narkotika, bland annat 226 gram cannabis, på en plats i hemkommunen.
Han döms nu till villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst . Mannen erkänner brottet.

Annons

En ung man från Leksands kommun har dömts för narkotikabrott. Han förvarade narkotika, bland annat 226 gram cannabis, på en plats i hemkommunen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Efter misstänkta misshandeln – biblioteket och kulturhuset höll stängt: "Det känns olustigt på många sätt"

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Så blir nya 50-talsrestaurangen i Rättvik - Häng med in på Diners!

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Leksands kommun. I början av maj i fjol uppdagades det att mannen hade 226 gram cannabis och 4 tabletter buprenorfin, som är narkotikaklassat, på en plats i Leksands kommun.

I samband med detta hittades även en våg, plastpåsar, rullpapper och en cannabisgrinder (en slags kvarn som man kan mala ner narkotika i), som beslagtogs.

Mannen har erkänt brottet. Mora tingsrätt anser att inget annat har framkommit i utredningen än att mannen har haft narkotikan för att använda för eget bruk.

Mora tingsrätt dömer mannen för narkotikabrott. Han döms till villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst. Tingsrätten skriver i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till tre månaders fängelse. Mannen ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons