Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två misstänkta tjuvar sprang från butik: "En i personalen ska ha fått en knuff"

På onsdagskvällen larmades polisen till en butik vid Hjultorget i Insjön, Leksands kommun, där överfallslarmet hade utlösts. Två misstänkta tjuvar har setts springa från platsen.

Annons

På onsdagskvällen larmades polisen till en butik vid Hjultorget i Insjön, Leksands kommun, där överfallslarmet hade utlösts.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

Vid 18-tiden på onsdagskvällen utlöstes ett överfallslarm vid en butik på Hjultorget i Insjön, Leksands kommun. När polisen motringde till butiken så visade det sig att butiken och personalen hade utsatts för ett brott och därför larmades flera polispatruller till platsen.

Enligt polisen verkar det handla om en stöld eller ett rån, brottsrubriceringen är ännu inte klar.

– Vi har inte bestämt oss för det ännu. Det står klart att det har inträffat en stöld, men sedan är frågan om det handlar om ett så kallat motvärnsrån, där tjuven gör motstånd mot personalen, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson för Region Bergslagen, där Dalarna ingår.

Har någon person skadats?

– En i personalen ska ha fått en knuff när de misstänkta gärningsmännen skulle lämna butiken, men knuffen ska inte ha resulterat i några kroppsskador, enligt de uppgifter jag har fått, säger Tommy Lindh.

De båda misstänkta gärningsnämmen ska ha sprungit från platsen.

Så här lyder polisens signalement: "Den ene misstänkte gärningsmannen anges vara lång, cirka 190 centimeter lång och mörkhårig. Han var vid tillfället klädd i en blå dunjacka.

Den andra gärningsmannen är avsevärt kortare. Ca 160 cm lång och mörkhårig. Han var vid tillfället klädd i en grön dunjacka med inslag av skinn/mocka på axlarna.

Bägge talade på ett utländskt språk som anges vara tyska".

Lite senare under kvällen kom polisen fram till att brottsrubriceringen skulle vara rån, detta eftersom "gärningsmännen med våld motsatt sig att stöldgodset återtas".

Den som har gjort iakttagelser om händelsen kan kontakta polisen på 114 14.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons