Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots att arbetet forcerats oroas handeln i Leksand

Trots att Leksandsbron öppnade en månad tidigare än planerat – oroas handeln för framtiden.
– Kan ni fortsätta gräva efter jul så vi får en chans att säkra julhandeln? frågade Niklas Kvarnström Coop Konsum vid ett informationsmöte.

Annons

Leksandsvägen/Falunvägen i Leksand.

Under fredagen öppnades korsningen Leksandsvägen/Faluvägen för trafik igen.

Det dröjer dock ytterligare en eller två veckor innan Leksandsvägen öppnas helt för trafik.

– Vi hoppas kunna öppna delen från Carl Ohlsons och in på Konsumparkeringen i slutet av nästa vecka, meddelade samhällsutvecklingschef Åke Sjöberg vid informationsmötet för handeln och fastighetsägarna i fredags morse.

Detta väckte dock ingen större glädje. I stället fick kommunen och entreprenören Peab frågan om inte den sista vintergrävningen på Leksandsvägen kunde flyttas till våren.

Det handlar om arbetet att koppla på fastigheter till den nya vattenhuvudledningen samt plugga den gamla ledningen.

– Ni vill gräva i två veckor till. Två veckor kanske inte låter mycket för er – men för oss är det livsviktigt, sa Niklas Kvarnström vid Coop Konsum.

– Det skulle betyda en chans för oss att ta igen lite av all handel vi tappat hittills.

Inga löften gavs med "man tog frågan med sig".

Både Peab och kommunen – samt Dala Vatten och avfall vars röromläggning är ett extra moment i Centrumplanen – vill gärna göra så mycket grävjobb som möjligt innan tjälen går i marken.

I och med att Leksandsbron öppnade en månad tidigare än beräknat har övriga arbeten forcerats och blivit omkring en halv miljon kronor dyrare – pengar som styrs om från broreparationen.

På måndag kommer asfalteringsarbete att utföras och efter storhelgerna börjar arbetet med en ramp till butiken Colorama/Tappers.

Mer läsning

Annons