Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgården läggs ut till försäljning

/

Annons

Det har varit många diskussioner och åsikter om kommunens planer på att bygga hyreslägenheter på en av tomterna i kvarteret Trädgården i centrala Leksand. Om ett par veckor vinner detaljplanen i området laga kraft, men något bygge blir det inte.

- Nej, inte i vår regi i alla fall, säger Elisabet Nises-Look vd för Leksandsbostäder och bolagets fastighetschef Lars Oskarsson.

Meningen var att bygget som innefattar ett 30-tal hyreslägenheter skulle ha startat under våren. Men i och med regeringens beslut att avskaffa de statliga byggsubventionerna och den överhettade byggmarknaden där priserna trissas allt högre, får man nu backa.

- Vi har verkligen räknat på det här från alla håll och kanter, men får inte ekonomi i det hela. Att bygga hyreslägenheter just nu är tyvärr alldeles för dyrt, säger Nises-Look.

Därför kommer man nu att bjuda ut tomten till försäljning.

- Det viktiga är att det byggs lägenheter i Leksand och det är flerbostadshus som ska finnas på tomten enligt planen. Om det sedan blir hyresrätter eller bostadsrätter är upp till den som bygger.

Mer läsning

Annons