Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT i Leksand ett föredöme

/
  • Vd besök. Eva Hamilton, vd på Sveriges Television besökte i går Västanvik och SVT i Leksand som gör tv på teckenspråk. Här tillsammans med scriptan Marja Andersson och tolken Miamaria Björkstedt.

Annons

För ett år sedan var det melodifestival, Bosporen och rosa hästar för hela slanten när Eva Hamilton besökte Leksand för första gången. Nu är hon vd på SVT sedan fyra månader tillbaka och andra besöket i går hade en helt annan karaktär.

- Många av frågorna här i dag har naturligtvis rört en eventuell flytt till Falun. När det blir vet vi inte, men precis som en utredning är klar ska nya tillsättas. Om samgående Leksand/Falun ska vara med i en stor allomfattande utredning eller vara en egen vet vi inte.

- Regeringens brist på mediapolitik ställer till det för oss alla. Ska vi satsa på ny teknik i Leksand, eller inte? säger Eva Hamilton med en suck.

Under våren kommer man att avvakta eventuella reeringsbeslut, men sedan måste man agera. En sak är hon dock helt säker på.

- I framtiden vill jag att SVT blir samlokaliserade med de lokala SR-stationerna. Det är uppseendeväckande slöseri med pengar att vi sitter i olika lokaler! slår hon fast.

Under sitt besök i på SVT i Leksand i går fick Eva Hamilton även en ny inblick i det speceiella med att göra tv för döva.

- Vi tänker ofta att "bara vi textar programmen så blir det bra för döva också". Men det är ju två språk! Som tyska och svenska.

Hon berömde också och lyfte fram det gränsöverskridande arbete som pågår i Västanvik. En kultur som hon gärna sprider vidare inom SVT.

- Vi har börjat i ohyggligt liten skala när det gäller bandysändningar i 24.an där fotografen riggar, drar kablar och även sminkar journalisten. Jag tror att alla delar inom SVT skulle må bra av ett sådant tänk. Det är ett roligt sätt att arbeta.

Fotnot: På SVT Leksand i Västanvik finns cirka 34 tjänster och på SVT i Falun ca 50.

Mer läsning

Annons